به گزارش خبرنگار مهر، حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه بخش مناطق جشنواره تئاتر دانشگاهی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت تئاتر کشور و ادغام کنسرتها صحبت کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر تعامل با وزارت علوم برای افزایش سطح علمی دانشگاهها و بالابردن کیفیت آموزش بر دانشجویان گفت: امسال ا ز جانب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سال تئاتر نام گذاری شده است و نباید در حد شعار باقی بماند بلکه باید از ظرفیتهای موجود کشور برای ارتقای کمی و کیفی تئاتر استفاده شود.
وی همچنین تاکید کرد: «در حوزه سختافزاری نیز باید امکانات مادی تجهیزات و اماکن و سالنهای مناسب در اختیار هنر تئاتر قرار گیرد. نهادها و ارگانها نیز که سالن مناسب در اختیار دارند آن را برای امر آموزش و پیشرفت هنر تئاتر اختصاص دهند. در حوزه نرمافزاری هم باید از اساتید و صاحبان این دانش استفاده شود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به هر حال اگر قرار است تئاتر را به سمت ارتقای کیفی پیش ببریم لازم است که افراد علاقهمند به این حوزه را بر دانش روز و آموزشهای نوین آشنا کنیم.
وی ادامه داد: تئاتری میتواند در فرهنگ کشور اثربخش باشد که همراه با عقلانیت دانش و آموزش باشد. آموزش برای هر بخشی از هنر یک پایه محسوب میشود. هنر نیازمند علم و دانش است و روسای دانشگاهها و نخبگان کشور میتوانند در این راستا مثمر ثمر عمل کنند.
نوش آبادی افزود: پیوند بین دانشگاه و هنر و دانشگاه و فعالیتهای فرهنگی هنری امری لازم است پس باید از ظرفیتهای دانشگاه کمال استفاده را ببریم تا بتوانیم با بهرهگیری از دانش پیش رویم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تلاش خودش را معطوف بر ترویج هنر تئاتر و آموزش افراد علاقهمند در هنرهای نمایشی سرمایهگذاری کند.
وی در مورد اولویتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تئاتر گفت: بازسازی تئاترشهر همچنین تجهیز سالنهایی که در اختیار داریم اولویت اول ما هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجموعهای از تالارها و سالنهای نمایشی را در اختیار دارد که برخی از آنها فرسوده شده است و از امکانات مناسبی برخوردار نیستند، استفاده از سالنهایی که سایر دستگاهها در اختیار دارند سالنها را متناسب با اجرای تئاتر تجهیز کنیم. همچنین کسانی که میخواهند در این حوزه کمک کنند برای ترویج تئاتر سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: تشویق بخش خصوصی برای احداث بناهای مناسب در ارتباط با هنر تئاتر بهره گیری از مجتمعهای فرهنگی هنری که خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای دیگر در اختیار دارند باید مجموعه امکانات کشور برای ارتقای سطح تئاتر تبیین شوند. این برنامهها در حوزه سخت افزاری اهمیت دارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آموزش تئاتر و نسل جوان و نوجوان از اهمیت ویژهای برخوردار است. توجه بر هنر تئاتر در مدارس و آموزشگاهها گاهی نیز اهمیت دارد. امیدواریم همه بخشهای فرهنگی کمک کند تا بتوانیم شعار سال را عملی کنیم خوشبختانه محدودیتها و کمبودهای اعتباری تئاترشهر برطرف شده است و امیدواریم تا آخر سال بازسازیها را به اتمام رسانیم.
وی درباره تعامل با نهادهای دیگر گفت: امسال تعامل بسیار نزدیکی با نهادهایی چون شهرداری تهران برقرار شده است و همه در تهران و شهرستانها از ظرفیت و امکانات این نهاد استفاده خواهیم کرد و شهرداری نیز برای تئاتر همکاری خوبی با ما داشتهاند و بخشی از اعتبارات فرهنگی شهرها را به سمت ساخت سالنهای هنری اختصاص داده است که کار بسیار ارزشمندی است.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ادغام ارکسترها نیز عنوان کرد: چون رهبری این ارکسترها واحد است و بسیاری از نوازندگان هر ارکستر ملی و سمفونیک تهران مشترک هستند لذا برای اینکه هم افزایی صورت گیرد و فرصت بهتری در اختیار این دو ارکستر قرار گیرد و از زمان نیز استفاده بهینه کنیم باعث شد دو کنسرت را در هم ادغام کنیم. این کار تجربه جدیدی است و باید این تجربه صورت گیردتا ببینیم چقدر در کیفیت کار اثربخش است لذا این دو ارکستر در هم ادغام میشوند و سازمانی را بوجود میآورند به نام سازمان ارسکیتر ملی و سمفونیک.
وی درباره تعامل رهبر ارکستر سمفونیک تهران با رهبران بین المللی ارکستر و حضورشان در ارکستر ملی و سمفونیک ایران عنوان کرد: از افرادی که میتوانند کمنک کنند به تقویت این ارکستر با صلاحدید علی رهبری دعوت به عمل میاید تا به اجرایی شدن دو ارکستر مهم کشور کمک شود.
نظر شما